Μια νέα επιστήμη στην υπηρεσία του επαγγελματία υγείας

Το DNA μας είναι αυτό που μας κάνει μοναδικούς!

Από το χρώμα των ματιών μας μέχρι την ικανότητα ευλυγισίας της γλώσσας μας, τα γονίδιά μας έχουν μια βαθιά επίδραση τόσο στην εμφάνισή μας όσο και στην υγεία μας.
Σήμερα γνωρίζουμε ότι τα γονίδιά μας επηρεάζουν μεταξύ άλλων τον τρόπο με τον οποίο επεξεργαζόμαστε τις τροφές, την αποβολή των τοξινών και την προδιάθεσή μας (τάση) προς αύξηση του σωματικού βάρους.

Η νέα και αναπτυσσόμενη επιστήμη της Διατροφογενετικής έχει ως στόχο να προσδιορίσει την γενετική ευαισθησία σε ασθένειες, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους οι πολύ μικρές διαφορές στα γονίδιά μας μπορούν να μεταβάλλουν τις επιδράσεις της πρόσληψης θρεπτικών συστατικών στον ανθρώπινο οργανισμό.

Με την επιστήμη της Διατροφογενετικής μπορούμε να ελέγξουμε την προσωπική ικανότητα του οργανισμού μας στα εξής:

  • Δυσανεξία στη λακτόζη
  • Ευαισθησία στους υδατάνθρακες
  • Ευαισθησία στο κορεσμένο λίπος
  • Πιθανή προδιάθεση για εμφάνιση κοιλιοκάκης (Δυσανεξία στη γλουτένη)
  • Ευαισθησία στον καφέ, το αλκοόλ και το αλάτι
  • Αντιοξειδωτική ικανότητα του οργανισμού – ανάγκη σε αντιοξειδωτικές ουσίες μέσω διατροφής
  • Ικανότητα καταπολέμησης της φλεγμονής – ανάγκη σε ω3 λιπαρά οξέα
  • Ικανότητα αποτοξίνωσης – ανάγκη σε σταυρανθή λαχανικά
  • Ανάγκη σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και βιταμίνη D

Με τη λήψη δείγματος σιέλου, γίνεται η απομόνωση και ανάλυση του DNA σε ειδικό εργαστήριο της εταιρείας DNAfit στην Αγγλία.

Στη συνέχεια τα προσωπικά αποτελέσματα αποστέλλονται σε εμάς, όπου αφού ληφθεί ιατρικό και διατροφικό ιστορικό, προχωράμε στην κατάρτιση εξειδικευμένου προγράμματος διατροφής που βασίζεται στον προσωπικό σας γονότυπο. Το πρόγραμμα διατροφής είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να καλύπτει μια πιθανή «γενετική ανεπάρκεια» και να εστιάζει στην πρόληψη ασθενειών, όπως η παχυσαρκία και ο διαβήτης.

Ωστόσο μη ξενάτε ότι η Διατροφογενετική δε δύναται να καθορίσει από μόνη της την μελλοντική σας ευημερία. Τα γονίδια παρέχουν γνώση μόνο για μια τάση κι όχι για μια προκαθορισμένη κατάσταση καθώς πάντα αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον.

Αν λοιπόν υπάρχει μια γενετική προδιάθεση, η πιο σημαντική ενέργεια που πρέπει να κάνετε, είναι να τρώτε υγιεινά κάνοντας τις κατάλληλες διατροφικές επιλογές σύμφωνα με το γενετικό σας προφίλ. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να παραμείνετε υγιείς και να βελτιστοποιήσετε τη φυσική σας κατάσταση.

Προγραμματιστε μια συναντηση