Μοιάζει με κοτόπιτα… αλλά είναι Μανιταρόπιτα. Τέλεια συνταγή για πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό, σνακ.

manitaropita

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες, βάζουμε αλάτι, πιπέρι και τα τσιγαρίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι. 
  2. Τα βάζουμε να στραγγίσουν από τα υγρά τους.
  3. Κόβουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές σε κυβάκια και τα τσιγαρίζουμε.
  4. Τα ανακατέβουμε μεταξύ τους και προσθέτουμε το αυγό (χτυπημένο με την κρέμα γάλακτος) και τα τυριά (τριμμένα).
  5. Προσθέτουμε λίγο ακόμα πιπέρι και ΈΤΟΙΜΗ η γέμιση.
  6.  Ανοίγουμε φύλλο με την κλασική μέθοδο ή παίρνουμε έτοιμο.
  7. Ψήνουμε για περίπου 50-60 λεπτά στους 180 βαθμούς, μέχρι η πίτα μας να ροδίσει.
  8. Χρησιμοποιούμε ταψί 40 Χ 30 και κόβουμε σε 24 κομμάτια.

Υλικά

  • Για την γέμιση:
    • 1κ Μανιτάρια champignon
    • 3 Πιπεριές (κόκκινη, κίτρινη & πράσινη)
    • 2 Μέτρια κρεμμύδια
    • 1 Αυγό
    • 250γρ Κίτρινο τυρί light
    • 150γρ Μυζήθρα
    • 200ml Κρέμα γάλακτος light
    • Αλάτι, Πιπέρι
  • Για το φύλλο:
    • 600γρ Αλεύρι ολικής άλεσης
    • 2κ.σ Ελαιόλαδο
    • 300γρ Χλιαρό νερό
    • Ξίδι
    • Αλάτι
Διατροφική ανάλυση για 24 κομμάτια
Θερμίδες206
Υδατάνθρακες22,7γρ (3.5γρ ίνες)
Πρωτεΐνη11,4γρ
Λίπος7,5γρ

Tips:

  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε την κρέμα γάλακτος με γιαούρτι για ακόμα πιο light εκδοχή αλλά η ποσότητα της μπροστά στο μέγεθος της πίτας είναι πολύ μικρή και θεωρώ ότι αξίζει να την κρατήσετε.
  • Μπορείτε να βάλετε επίσης αλλά τυριά (επιλογής σας). Αντί για μυζηθρα υπάρχει και η Ζεμυθα με 1% λιπαρα για super light αποτέλεσμα.
  • Αν δεν θέλετε να ανοίξετε φύλλο μπορείτε να πάρετε και έτοιμο. (Ενημερωτικά τα φύλλα κρούστας έχουν τις λιγότερες θερμίδες).
  • Σε γενικές γραμμές πάντα, 2-3 κομμάτια με extra σαλάτα είναι τέλεια για μεσημεριανό.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *