Σαλάτα με πλιγούρι, γαρίδες και ταχίνι

Μια εκπληκτική και νηστίσιμη συνταγή της κα. Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, με ελάχιστες θερμίδες, ιδανική για ελαφρύ γεύμα στη δουλειά ή ένα light βραδινό!
Εμείς την αναλύσαμε και σας την παρουσιάζουμε!
Δοκιμάστε την….!

Υλικά συνταγής
• 1½ φλ. πλιγούρι
• 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
• 1 αγγούρι με τη φλούδα χωρίς σπόρους ψιλοκομμένο
• 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
• 2 καρότα ψιλοκομμένα
• 1/2 φλ. ρόδι καθαρισμένο
• 1/2 φλ. φιστίκι Αιγίνης
• χυμό από 1 πορτοκάλι
• χυμό από 1 λεμόνι
• 1 αβοκάντο καθαρισμένο και κομμένο κυβάκια ή σε μπαλάκια με παριζιέν
• 3 κ.σ. ταχινι
• 6 κ.σ. ελαιόλαδο
• αλάτι
• πιπέρι
• 200 γρ. γαρίδες μικρές βρασμένες

Εκτέλεση
1. Βάζουμε το πλιγούρι σε μπολ και το καλύπτουμε με βραστό νερό (ίσα να το σκεπάσει).
2. Βάζουμε καπάκι και το αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει για 10′. Το αφρατεύουμε, ανακατεύοντάς το με πιρούνι
3. Βάζουμε σε μπολ το μαϊντανό, το δυόσμο, το αγγούρι, την πιπεριά, το καρότο, το ρόδι, το φιστίκι, το χυμό, το αβοκάντο, το λάδι, το ταχίνι, το πλιγούρι και τις γαρίδες.
4. Αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά.
5. Ελέγχουμε την οξύτητα και το αλάτι.

  • Μερίδες:
  • Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά  |  Χρόνος Μαγειρέματος: 15 λεπτά
  • 380 kcal/ μερίδα

Πηγή: Αργυρώ Μπαρμπαρίγου