Συνταγή για υγιεινό κέικ καρότου.

Εκτέλεση

  1. Τρίβουμε το καρότο στον τρίφτη και τα καρύδια στο multi.
  2. Ανακατεύουμε τα στέρεα υλικά (καρότο, αλεύρι, μπεικιν, μπαχαρικά) και μετά τα υγρά (αυγά, γιαούρτι, λάδι, μέλι) και ενώνουμε τα 2 μίγματα. 
  3. Απλώνουμε σε μακρόστενη φόρμα κεικ (αφού την αλείψουμε με ελαιόλαδο και αλευρώσουμε).
  4. Ψήνουμε για 35-45 λεπτά στους 180 βαθμούς. 
  5. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
  6. Ετοιμάζουμε το γλάσο χτυπώντας το τυρί κρέμα και το γιαούρτι για μερικά λεπτά με το μίξερ. 
  7. Προσθέτουμε το μέλι κσι τη βανίλια και ανακατεύουμε λίγο ακόμα.
  8. Αφήνουνε στο ψυγείο να παγώσει κσι απλώνουμε πανω από το κρύο κέικ.

Υλικά

  • 150γρ Αλεύρι ολικής + 1 κ. γλ. μπεικιν
  • 250-300γρ Καρότο
  • 2 Αυγά
  • 80γρ Γιαούρτι 2%
  • 80γρ Μέλι
  • 2 κ. σ Ελαιόλαδο
  • 1-2 κ. γλ Κανέλλα
  • 1-2 κ. γλ Γαρύφαλλο
  • Προαιρετικά: 40γρ σταφίδες, 40γρ καρύδια

    Για το γλάσσο:
  • 200γρ Τυρί κρέμα light
  • 50γρ Γιαούρτι
  • 1 κ. γλ εκχύλισμα βανίλιας
  • 40γρ μέλι
Διατροφική ανάλυση για 12 κομμάτια
Θερμίδες170/κομμάτι
Υδατάνθρακες22,9γρ (2γρ ίνες)
Πρωτεΐνη5γρ
Λίπος7,1γρ
  • Τέλειο γλυκό για άτομα με αντίσταση στην ινσουλίνη, αντιδραστικές υπογλυκαιμιες ή/και Διαβήτη τύπου 2 λόγω του ότι έχει χαμηλότερο γλυκαιμικό φορτίο.
  • Επίσης, τέλειο ως προαγωνιστικό σνακ (30-60 λεπτά πριν από έντονη, αερόβια προπόνηση).
  • Super για αυτούς που δεν θέλουν τα γλυκά τους πολύ λιγωτικά.
  • Κατάλληλο και ως πρωινό με λίγη έξτρα πρωτεΐνη, πχ γάλα ή γιαούρτι.

Αν είστε λάτρεις του κέικ καρότου και το φτιάχνετε συχνά, δοκιμάστε αυτή τη συνταγή καθώς θα σας κρατήσει πολύ περισσότερο από τα κλασικά carrot cake (λόγω του ότι έχει αλεύρι ολικής, γιαούρτι και πολύ λίγο μέλι) και δεν θα σας δημιουργήσει το αίσθημα ότι θέλετε να φάτε οοοόλο το κέικ..

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *