Healthy, vegan φαλάφελ (ρεβυθoκεφτέδες)!

Έψαχνα καιρό μια τόσο υγιεινή συνταγή και νόστιμη και τελικά τη βρήκα με τη βοήθεια μιας φίλης, της Γεωργίας! 

Εκτέλεση

  1. Μουλιάζουμε τα ρεβύθια στο νερό για λίγες ώρες με λίγη σόδα.
  2. Τα βράζουμε, τα στραγγίζουμε και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
  3. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τρίβουμε το κολοκύθι και αλέθουμε την βρώμη στο μπλέντερ.
  4. Σε ένα μπολ βάζουμε τα ρεβύθια, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και αναμειγνύουμε πολύ καλά με τα χέρια. 
    *Για την vegan εκδοχή της συνταγής βάζετε 40γρ Φυστικοβούτυρο αντί για το αυγό.
  5. Πλάθουμε σε 12-13 κεφτέδες και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά από κάθε πλευρά!

Υλικά

  • 150γρ. Ρεβύθια ωμά
  • 1 Μικρό κρεμμύδι
  • 1 Κολοκύθι
  • 3 κ. σ. Μαϊντανός
  • 1 Αυγό
  • 140γρ. Βρώμη
  • 2 κ. σ. Ελαιόλαδο
  • 3 κ. σ. Ξύδι
  • 1 κ. γλ. Κύμινο
  • 1 κ. γλ. Σκόρδο σε σκόνη
  • 2 κ. γλ. Πιπέρι
  • 1/2 κ. γλ. Αλάτι
Διατροφική ανάλυση για 13 κεφτέδες, 50-55γρ/τμχ
Θερμίδες120/τμχ (140 kcal αν μπει φυστικοβούτυρο)
Υδατάνθρακες16,7γρ (3,7γρ ίνες)
Πρωτεΐνη4,8γρ
Λίπος3,9γρ
  • Τέλειο σε αραβική πίτα ολικής με σως ταχινιού και λαχανικά, ή σε τοστ σε λεπτές φέτες αντί για αλλαντικό σε σάντουιτς για σχολικό σνακ!!
  • Έχοντας βάλει βρώμη στο μείγμα έχουμε πετύχει πλήρη πρωτεΐνη οπότε και με μια σαλάτα έχουμε πλήρες γεύμα!
  • Μην φάτε πολλά φαλάφελ ειδικά με σαλάτα γιατί έχουν αρκετές ίνες και ίσως νιώσετε γαστρεντερική δυσφορία.. 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *