Healthy, vegan φαλάφελ (ρεβυθoκεφτέδες)!

Έψαχνα καιρό μια τόσο υγιεινή συνταγή και νόστιμη και τελικά τη βρήκα με τη βοήθεια μιας φίλης, της Γεωργίας!
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε τα ρεβύθια στο νερό για λίγες ώρες με λίγη σόδα.
- Τα βράζουμε, τα στραγγίζουμε και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τρίβουμε το κολοκύθι και αλέθουμε την βρώμη στο μπλέντερ.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα ρεβύθια, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και αναμειγνύουμε πολύ καλά με τα χέρια.
*Για την vegan εκδοχή της συνταγής βάζετε 40γρ Φυστικοβούτυρο αντί για το αυγό. - Πλάθουμε σε 12-13 κεφτέδες και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά από κάθε πλευρά!
Υλικά
- 150γρ. Ρεβύθια ωμά
- 1 Μικρό κρεμμύδι
- 1 Κολοκύθι
- 3 κ. σ. Μαϊντανός
- 1 Αυγό
- 140γρ. Βρώμη
- 2 κ. σ. Ελαιόλαδο
- 3 κ. σ. Ξύδι
- 1 κ. γλ. Κύμινο
- 1 κ. γλ. Σκόρδο σε σκόνη
- 2 κ. γλ. Πιπέρι
- 1/2 κ. γλ. Αλάτι
Διατροφική ανάλυση για 13 κεφτέδες, 50-55γρ/τμχ | |
---|---|
Θερμίδες | 120/τμχ (140 kcal αν μπει φυστικοβούτυρο) |
Υδατάνθρακες | 16,7γρ (3,7γρ ίνες) |
Πρωτεΐνη | 4,8γρ |
Λίπος | 3,9γρ |
- Τέλειο σε αραβική πίτα ολικής με σως ταχινιού και λαχανικά, ή σε τοστ σε λεπτές φέτες αντί για αλλαντικό σε σάντουιτς για σχολικό σνακ!!
- Έχοντας βάλει βρώμη στο μείγμα έχουμε πετύχει πλήρη πρωτεΐνη οπότε και με μια σαλάτα έχουμε πλήρες γεύμα!
- Μην φάτε πολλά φαλάφελ ειδικά με σαλάτα γιατί έχουν αρκετές ίνες και ίσως νιώσετε γαστρεντερική δυσφορία..
Add Comment