Τα high protein pancakes είναι πολύ ωραίο σνακ και ιδανικό ως μεταπροπονητικό μετά από μια Κυριακάτικη προπόνηση που θες κάτι γλυκό αλλά και πρωτεϊνούχο…!!!

high-protein-pancakes

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
  2. Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε 2-3 κ. σούπας μίγμα για κάθε pancake.
  3. Ψήνουμε και από τις 2 μεριές όπως με τα κλασικά Pancakes. Αν κολλήσουν στο τηγάνι βάζουμε 1 κ. γλ. ελαιόλαδο
  4. Διαφορετικά, μπορούμε να βάλουμε 0.5-1 κ. γλ λάδι καρύδας στο τηγάνι για πιο γλυκό αποτέλεσμα.
  5. Προσθέτουμε για γαρνιτούρα 1 κ. γλ μέλι, την υπόλοιπη μισή μπανανα και 10γρ τριμμένο καρύδι.

Υλικά

  • 3 Ασπράδια αυγών
  • 100γρ Γιαούρτι 2%
  • 1 Βανίλια ή 1 κ.γλ Εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 Μπανάνα
  • 10γρ Βρώμη αλεσμένη
  • 1/2 Μπανάνα
  • 10γρ Τριμμένο καρύδι

    Για αλμυρή εκδοχή:
  • Λίγο αλάτι αντί για βανίλια
  • 30γρ Κίτρινο τυρί χαμηλών λιπαρών

Για την αλμυρή εκδοχή η διαδικασία είναι ίδια με τη διαφορά ότι βάζουμε λίγο αλάτι αντί για βανίλια και για την γαρνιτούρα πασπαλίζουμε 30γρ κίτρινο τυρί χαμηλών λιπαρών. 
Βγαίνουν 6 μικρά pancakes και όλα μαζί αποδίδουν:

Γλυκιά εκδοχήΑλμυρή εκδοχή
Θερμίδες220263
Υδατάνθρακες27γρ19γρ
Πρωτεΐνη22γρ29γρ
Λίπος3γρ8γρ

Περιμένω να μου πείτε εντυπώσεις!!
Καλή επιτυχία!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *