Τα high protein pancakes είναι πολύ ωραίο σνακ και ιδανικό ως μεταπροπονητικό μετά από μια Κυριακάτικη προπόνηση που θες κάτι γλυκό αλλά και πρωτεϊνούχο…!!!

Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
- Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε 2-3 κ. σούπας μίγμα για κάθε pancake.
- Ψήνουμε και από τις 2 μεριές όπως με τα κλασικά Pancakes. Αν κολλήσουν στο τηγάνι βάζουμε 1 κ. γλ. ελαιόλαδο
- Διαφορετικά, μπορούμε να βάλουμε 0.5-1 κ. γλ λάδι καρύδας στο τηγάνι για πιο γλυκό αποτέλεσμα.
- Προσθέτουμε για γαρνιτούρα 1 κ. γλ μέλι, την υπόλοιπη μισή μπανανα και 10γρ τριμμένο καρύδι.
Υλικά
- 3 Ασπράδια αυγών
- 100γρ Γιαούρτι 2%
- 1 Βανίλια ή 1 κ.γλ Εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 Μπανάνα
- 10γρ Βρώμη αλεσμένη
- 1/2 Μπανάνα
- 10γρ Τριμμένο καρύδι
Για αλμυρή εκδοχή: - Λίγο αλάτι αντί για βανίλια
- 30γρ Κίτρινο τυρί χαμηλών λιπαρών
Για την αλμυρή εκδοχή η διαδικασία είναι ίδια με τη διαφορά ότι βάζουμε λίγο αλάτι αντί για βανίλια και για την γαρνιτούρα πασπαλίζουμε 30γρ κίτρινο τυρί χαμηλών λιπαρών.
Βγαίνουν 6 μικρά pancakes και όλα μαζί αποδίδουν:
Γλυκιά εκδοχή | Αλμυρή εκδοχή | |
---|---|---|
Θερμίδες | 220 | 263 |
Υδατάνθρακες | 27γρ | 19γρ |
Πρωτεΐνη | 22γρ | 29γρ |
Λίπος | 3γρ | 8γρ |
Περιμένω να μου πείτε εντυπώσεις!!
Καλή επιτυχία!
Add Comment