Σοκολατένιο, αφράτο κέικ με μπανάνα και σταφίδες!

Vegan κέικ, υπερ-πλούσιο σε ίνες λόγω του αλευριού 100% ολικής και των ολοκλήρων φρούτων (μπανάνα, σταφίδες), χωρίς ζάχαρη, μόνο με σιρόπι σφενδάμου!
Εκτέλεση
- Λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι, προσθέτουμε το σιρόπι σφενδάμου και ανακατεύουμε.
(Επιλέγουμε πολύ ώριμες μπανάνες. Για τους μη vegan μπορεί να μπει μέλι αντί για το σιρόπι σφενδάμου.) - Σε 2ο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κακάο, την κανέλα, το μπέικιν, τα φουντούκια χοντροτριμμένα, τις σταφίδες και το αλάτι.
(Αντί για σταφίδες μπορούμε να βάλουμε cranberries χωρίς ζάχαρη.) - Ρίχνουμε τα στέρεα υλικά στο μπολ με τις μπανάνες και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε μία φόρμα (10 Χ 30 εκ.) την οποία έχουμε λαδώσει και “αλευρώσει” με κακάο και πασπαλίζουμε με λίγα από τα φουντούκια που έχουμε κρατήσει.
- Ψήνουμε για 40 – 45 λεπτά στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Υλικά
- 4 Μπανάνες
- 100γρ Σιρόπι σφενδάμου
- 170γρ Αλεύρι 100% ολικής
- 30γρ Κακάο σκόνη
- 1 Baking powder
- 50γρ Φουντούκια
- 100γρ Σταφίδες
- 2 κ. γλ. Κανέλα Κεϋλάνης
- Λίγο αλάτι
- 1 κ. γλ. Εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
Διατροφική ανάλυση (για 12 κομμάτια) | |
---|---|
Θερμίδες | 180 (ανά κομμάτι) |
Υδατάνθρακες | 35,7γρ (4γρ ίνες) |
Πρωτεΐνη | 4,1γρ |
Λίπος | 3,7γρ |
Άντε, μπορείτε να βάλετε και λίγο παγωτάκι από πάνω…! Καλή απόλαυση!
Add Comment