Σοκολατένιο, αφράτο κέικ με μπανάνα και σταφίδες!

Vegan κέικ, υπερ-πλούσιο σε ίνες λόγω του αλευριού 100% ολικής και των ολοκλήρων φρούτων (μπανάνα, σταφίδες), χωρίς ζάχαρη, μόνο με σιρόπι σφενδάμου! 

Εκτέλεση

  1. Λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι, προσθέτουμε το σιρόπι σφενδάμου και ανακατεύουμε. 
    (Επιλέγουμε πολύ ώριμες μπανάνες. Για τους μη vegan μπορεί να μπει μέλι αντί για το σιρόπι σφενδάμου.)
  2. Σε 2ο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κακάο, την κανέλα, το μπέικιν, τα φουντούκια χοντροτριμμένα, τις σταφίδες και το αλάτι. 
    (Αντί για σταφίδες μπορούμε να βάλουμε cranberries χωρίς ζάχαρη.)
  3. Ρίχνουμε τα στέρεα υλικά στο μπολ με τις μπανάνες και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. 
  4. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μία φόρμα (10 Χ 30 εκ.) την οποία έχουμε λαδώσει και “αλευρώσει” με κακάο και πασπαλίζουμε με λίγα από τα φουντούκια που έχουμε κρατήσει.
  5. Ψήνουμε για 40 – 45 λεπτά στους 180 βαθμούς στον αέρα.

Υλικά

  • 4 Μπανάνες
  • 100γρ Σιρόπι σφενδάμου
  • 170γρ Αλεύρι 100% ολικής
  • 30γρ Κακάο σκόνη
  • 1 Baking powder
  • 50γρ Φουντούκια
  • 100γρ Σταφίδες
  • 2 κ. γλ. Κανέλα Κεϋλάνης
  • Λίγο αλάτι
  • 1 κ. γλ. Εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
Διατροφική ανάλυση (για 12 κομμάτια)
Θερμίδες180 (ανά κομμάτι)
Υδατάνθρακες35,7γρ (4γρ ίνες)
Πρωτεΐνη4,1γρ
Λίπος3,7γρ

Άντε, μπορείτε να βάλετε και λίγο παγωτάκι από πάνω…! Καλή απόλαυση!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *