Κριθαρότο νηστίσιμο με καλαμαράκια και σπανάκι!

Μπορεί τα βήματα να σας φαίνονται πολλά είναι πραγματικά όμως πανεύκολο φαγητό και σας υπόσχομαι πολύ πολύ νόστιμο και διαφορετικό από τα συνηθισμένα!

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και σοτάρετε για λίγα λεπτά σε 1 κ. σούπας ελαιόλαδο με το σκόρδο σε αντικολλητικό τηγάνι.
  2. Στη συνέχεια προσθέτετε τα καλαμαράκια κομμένα και σοτάρετε για μερικά λεπτά ακόμα.
  3. Προσθέτετε το κριθαράκι κατά προτίμηση ολικής άλεσης.
  4. Μετά από 2 λεπτά ρίχνετε τριμμένη ντομάτα ή ένα μικρό pummaro, αλάτι και πιπέρι.
  5. Προσθέτετε 1 φλιτζάνι νερό και ανακατεύετε μέχρι να απορροφηθεί από το κριθαράκι.
  6. Στη συνέχεια προσθέτετε ακόμα ένα φλιτζάνι νερό και περιμένετε πάλι να απορροφηθεί ( όπως ακριβώς κάνουμε με το ριζότο). Δοκιμάζετε το κριθαράκι αν έχει βράσει και προσθέτετε επιπλέον νερό αν χρειάζεται.
  7. Η όλη διαδικασία χρειάζεται περίπου 15 με 20 λεπτά.
  8. Όταν δοκιμάσετε το κριθαράκι και είναι έτοιμο, κατεβάζετε από τη φωτιά προσθέτετε ωμό σπανάκι, φρέσκο άνηθο (αν θέλετε), 1 επιπλέον κ. σούπας ελαιόλαδο και στύβετε μέσα ένα λεμόνι ή και περισσότερο αν σας αρέσει η όξινη γεύση.

Υλικά

  • 350γρ Καλαμαράκια
  • 120γρ Κριθαράκι ολικής
  • 150γρ Σπανάκι
  • 400γρ Ντομάτα ή 250γρ Pummaro
  • 2 Μέτρια κρεμμύδια
  • 1 σκελίδα Σκόρδο
  • 500-750ml Νερό
  • 1 Λεμόνι
  • 2κ.σ Ελαιόλαδο
  • Άνηθος
  • Αλάτι, Πιπέρι

Tips:

  • Προτιμάμε κριθαράκι ολικής άλεσης για να αυξήσουμε το περιεχόμενο του γεύματος σε διαιτητικές ίνες.
    Σε διαφορετική περίπτωση φροντίζουμε οπωσδήποτε να συνοδεύσουμε με μία μεγάλη σαλάτα.
  • Τα καλαμαράκια έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και πολύ χαμηλή λιποπεριεκτικότητα!!
  • Ρίχνουμε το σπανάκι στο τέλος του γεύματος μας για να προστατεύσουμε τη βιταμίνη C που είναι θερμοευαίσθητη.
Διατροφική ανάλυση για 2 μερίδες
Θερμίδες570
Υδατάνθρακες60γρ (8,5γρ ίνες)
Πρωτεΐνη38γρ
Λίπος19γρ

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *