Κριθαρότο νηστίσιμο με καλαμαράκια και σπανάκι!

Μπορεί τα βήματα να σας φαίνονται πολλά είναι πραγματικά όμως πανεύκολο φαγητό και σας υπόσχομαι πολύ πολύ νόστιμο και διαφορετικό από τα συνηθισμένα!
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και σοτάρετε για λίγα λεπτά σε 1 κ. σούπας ελαιόλαδο με το σκόρδο σε αντικολλητικό τηγάνι.
- Στη συνέχεια προσθέτετε τα καλαμαράκια κομμένα και σοτάρετε για μερικά λεπτά ακόμα.
- Προσθέτετε το κριθαράκι κατά προτίμηση ολικής άλεσης.
- Μετά από 2 λεπτά ρίχνετε τριμμένη ντομάτα ή ένα μικρό pummaro, αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέτετε 1 φλιτζάνι νερό και ανακατεύετε μέχρι να απορροφηθεί από το κριθαράκι.
- Στη συνέχεια προσθέτετε ακόμα ένα φλιτζάνι νερό και περιμένετε πάλι να απορροφηθεί ( όπως ακριβώς κάνουμε με το ριζότο). Δοκιμάζετε το κριθαράκι αν έχει βράσει και προσθέτετε επιπλέον νερό αν χρειάζεται.
- Η όλη διαδικασία χρειάζεται περίπου 15 με 20 λεπτά.
- Όταν δοκιμάσετε το κριθαράκι και είναι έτοιμο, κατεβάζετε από τη φωτιά προσθέτετε ωμό σπανάκι, φρέσκο άνηθο (αν θέλετε), 1 επιπλέον κ. σούπας ελαιόλαδο και στύβετε μέσα ένα λεμόνι ή και περισσότερο αν σας αρέσει η όξινη γεύση.
Υλικά
- 350γρ Καλαμαράκια
- 120γρ Κριθαράκι ολικής
- 150γρ Σπανάκι
- 400γρ Ντομάτα ή 250γρ Pummaro
- 2 Μέτρια κρεμμύδια
- 1 σκελίδα Σκόρδο
- 500-750ml Νερό
- 1 Λεμόνι
- 2κ.σ Ελαιόλαδο
- Άνηθος
- Αλάτι, Πιπέρι
Tips:
- Προτιμάμε κριθαράκι ολικής άλεσης για να αυξήσουμε το περιεχόμενο του γεύματος σε διαιτητικές ίνες.
Σε διαφορετική περίπτωση φροντίζουμε οπωσδήποτε να συνοδεύσουμε με μία μεγάλη σαλάτα. - Τα καλαμαράκια έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και πολύ χαμηλή λιποπεριεκτικότητα!!
- Ρίχνουμε το σπανάκι στο τέλος του γεύματος μας για να προστατεύσουμε τη βιταμίνη C που είναι θερμοευαίσθητη.
Διατροφική ανάλυση για 2 μερίδες | |
---|---|
Θερμίδες | 570 |
Υδατάνθρακες | 60γρ (8,5γρ ίνες) |
Πρωτεΐνη | 38γρ |
Λίπος | 19γρ |
Add Comment