Λεμονάδα και αποτοξίνωση!

Τι είναι η αποτοξίνωση;

Η αποτοξίνωση αποτελεί μια φυσιολογική διαδικασία του οργανισμού, με σκοπό την απομάκρυνση προϊόντων του μεταβολισμού, και όχι μόνο, που είναι άχρηστα για το σώμα. Το συκώτι, το έντερο και οι νεφροί είναι τα 3 όργανα-κλειδιά που καθημερινά δουλεύουν σκληρά για να διατηρήσουν την εσωτερική μεταβολική ισορροπία.

Υπάρχει αποτοξινωτική διατροφή;

Αν και μαγικές, αποτοξινωτικές συνταγές, μεταξύ μας, δεν υπάρχουν, μπορούμε με σωστή διατροφή να συνεισφέρουμε και εμείς καθιστώντας τη δουλειά του οργανισμού μας κατά τι πιο εύκολη.

Τα φρούτα και τα λαχανικά αποτελούν εξαιρετική ομάδα τροφίμων, που με το νερό που περιέχουν, τις ίνες και πολλές βιταμίνες τους λειτουργούν ευεργετικά για αυτά τα 3 όργανα.

Γιατί να πίνω λεμονάδα;

H λεμονάδα, όπως και όλοι οι χυμοί, προκύπτει από την εκχύλιση των λεμονιών, και με εξαίρεση τις ίνες, περιέχει το σύνολο των υπόλοιπων θρεπτικών συστατικών τους. Και επειδή δεν συνηθίζουμε να τρώμε ολόκληρα λεμόνια, η λεμονάδα αποτελεί εξαιρετική λύση!

Πιο συγκεκριμένα, η λεμονάδα:

  1. Συμβάλλει στην ενυδάτωση του οργανισμού! Το νερό που περιέχει είναι ο,τι πολυτιμότερο για το σώμα, καθώς μεταξύ άλλων βοηθά στην απομάκρυνση των άχρηστων μεταβολικών προϊόντων, αλλά και στην καλή λειτουργία των νεφρών και του εντέρου.
  2. Τα λεμόνια περιέχουν φυτοχημικά, τα λεγόμενα λεμονοειδή, τα οποία δρουν προστατευτικά ενάντια στο οξειδωτικό στρες, μειώνοντας την παραγωγή επιβλαβών για το σώμα ελευθέρων ριζών.
  3. Αν αντικαταστήσετε το καθημερινό σας λάτε με 1 ποτήρι λεμονάδα, θα γλιτώσετε τουλάχιστον 100 θερμίδες. Σε 1 μήνα, θα χάσετε 0.5 κιλό και σε 1 χρόνο 6 κιλά!!
  4. Τα λεμόνια αποτελούν εξαίρετη πηγή βιταμίνης C, επίσης σύμμαχο κατά των άχρηστων ελευθέρων ριζών. Με 2 μόλις λεμόνια παίρνουμε >1/2 βιταμίνη C που χρειαζόμαστε καθημερινά.. σκεφτείτε αν πιείτε ολόκληρη λεμονάδα!
  5. Περιέχει μια γερή δόση καλίου, απαραίτητο για τη νευρο-μυική συναρμογή, τη μεταφορά θρεπτικών αλλά και άχρηστων προϊόντων, ενώ βοηθά και στην αντιμετώπιση κατακρατήσεων.
  6. Αποτρέπει το σχηματισμό πετρών στους νεφρούς, αυξάνοντας τη διούρηση και το ποσοστό κιτρικών στα ούρα, δίνοντας ένα boost στη λειτουργία του τόσο σημαντικού αυτού οργάνου.

Δυστυχώς, οι περισσότερες λεμονάδες που κυκλοφορούν στο εμπόριο περιέχουν και πολλή ζάχαρη και πολλά συντηρητικά, που αντιστρατεύονται τα υπόλοιπα θετικά τους.

Αυτό όμως δεν ισχύει για τη σπιτική λεμονάδα Bfresh, η οποία παρασκευάζεται με βιολογικά λεμόνια, δεν περιέχει συντηρητικά και ζάχαρη, αλλά μικρή ποσότητα από νέκταρ αγαύης. 1 ποτήρι (περίπου 250ml) περιέχει <50 θερμίδες, ενώ τροφοδοτεί τον οργανισμό με πολύτιμα συστατικά, υποβοηθώντας τη φυσική αποτοξίνωση. Μπορείτε να πιείτε 1 ποτήρι λεμονάδας μαζί με το πρωινό σας γεύμα ή στη δουλειά ως σνακ.

Μη ξεχνάτε, με μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά μας μπορούμε να πετύχουμε σημαντική αλλαγή στην υγεία και ευεξία μας!!