Γαριδομακαρονάδα πανεύκολη, νηστίσιμη, λίγο εναλλακτική και super light! Συνταγή επαρκής σε πρωτεΐνη για όσους νηστεύουν Τετάρτες και Παρασκευές..

Εκτέλεση
- Βράζουμε τα μακαρόνια και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Αφού έχουμε αποψύξει τις γαρίδες, τις καθαρίζουμε βγάζοντας το εντεράκι τους.
- Τις σωτάρουμε με ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι για 30 δευτ. από κάθε πλευρά και τις αφήνουμε στην άκρη.
- Στο ίδιο αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τις σκελίδες σκόρδου, τα τοματίνια κομμένα, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και σβήνουμε με κρασί.
- Τέλος προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτας (ή pummaro) για λίγα λεπτά και τελευταίες τις γαρίδες για 1 λεπτό ακόμα (για να μην σκληρύνουν).
- Προσθέτουμε τα ήδη βρασμένα μακαρόνια, ανακατεύουμε και έτοιμη η γαριδομακαρονάδα μας.
Υλικά
- 200γρ Μακαρόνια ολικής (βρασμένα)
- 90γρ Γαρίδες (βρασμένες)
- 1 Ξηρό κρεμμύδι
- 2 Σκελίδες σκόρδο
- 15 Ντοματίνια
- Αλάτι, Πιπέρι, Ρίγανη
- 1/2 Ποτήρι κρασί
- 1κ. γλ Τριμμένη ντομάτα
- 1κ. σ. Ελαιόλαδο
Διατροφική ανάλυση | |
---|---|
Θερμίδες | 525 |
Υδατάνθρακες | 72γρ |
Πρωτεΐνη | 30γρ |
Λίπος | 13γρ |
Add Comment