Γαριδομακαρονάδα πανεύκολη, νηστίσιμη, λίγο εναλλακτική και super light! Συνταγή επαρκής σε πρωτεΐνη για όσους νηστεύουν Τετάρτες και Παρασκευές..

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα μακαρόνια και τα αφήνουμε στην άκρη.
  2. Αφού έχουμε αποψύξει τις γαρίδες, τις καθαρίζουμε βγάζοντας το εντεράκι τους.
  3. Τις σωτάρουμε με ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι για 30 δευτ. από κάθε πλευρά και τις αφήνουμε στην άκρη. 
  4. Στο ίδιο αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τις σκελίδες σκόρδου, τα τοματίνια κομμένα, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και σβήνουμε με κρασί.
  5. Τέλος προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτας (ή pummaro) για λίγα λεπτά και τελευταίες τις γαρίδες για 1 λεπτό ακόμα (για να μην σκληρύνουν).
  6. Προσθέτουμε τα ήδη βρασμένα μακαρόνια, ανακατεύουμε και έτοιμη η γαριδομακαρονάδα μας.

Υλικά

  • 200γρ Μακαρόνια ολικής (βρασμένα)
  • 90γρ Γαρίδες (βρασμένες)
  • 1 Ξηρό κρεμμύδι
  • 2 Σκελίδες σκόρδο
  • 15 Ντοματίνια
  • Αλάτι, Πιπέρι, Ρίγανη
  • 1/2 Ποτήρι κρασί
  • 1κ. γλ Τριμμένη ντομάτα
  • 1κ. σ. Ελαιόλαδο
Διατροφική ανάλυση
Θερμίδες525
Υδατάνθρακες72γρ
Πρωτεΐνη30γρ
Λίπος13γρ

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *