Μοιάζει με κοτόπιτα… αλλά είναι Μανιταρόπιτα. Τέλεια συνταγή για πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό, σνακ.

Εκτέλεση
- Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες, βάζουμε αλάτι, πιπέρι και τα τσιγαρίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι.
- Τα βάζουμε να στραγγίσουν από τα υγρά τους.
- Κόβουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές σε κυβάκια και τα τσιγαρίζουμε.
- Τα ανακατέβουμε μεταξύ τους και προσθέτουμε το αυγό (χτυπημένο με την κρέμα γάλακτος) και τα τυριά (τριμμένα).
- Προσθέτουμε λίγο ακόμα πιπέρι και ΈΤΟΙΜΗ η γέμιση.
- Ανοίγουμε φύλλο με την κλασική μέθοδο ή παίρνουμε έτοιμο.
- Ψήνουμε για περίπου 50-60 λεπτά στους 180 βαθμούς, μέχρι η πίτα μας να ροδίσει.
- Χρησιμοποιούμε ταψί 40 Χ 30 και κόβουμε σε 24 κομμάτια.
Υλικά
- Για την γέμιση:
- 1κ Μανιτάρια champignon
- 3 Πιπεριές (κόκκινη, κίτρινη & πράσινη)
- 2 Μέτρια κρεμμύδια
- 1 Αυγό
- 250γρ Κίτρινο τυρί light
- 150γρ Μυζήθρα
- 200ml Κρέμα γάλακτος light
- Αλάτι, Πιπέρι
- Για το φύλλο:
- 600γρ Αλεύρι ολικής άλεσης
- 2κ.σ Ελαιόλαδο
- 300γρ Χλιαρό νερό
- Ξίδι
- Αλάτι
Διατροφική ανάλυση για 24 κομμάτια | |
---|---|
Θερμίδες | 206 |
Υδατάνθρακες | 22,7γρ (3.5γρ ίνες) |
Πρωτεΐνη | 11,4γρ |
Λίπος | 7,5γρ |
Tips:
- Μπορείτε να αντικαταστήσετε την κρέμα γάλακτος με γιαούρτι για ακόμα πιο light εκδοχή αλλά η ποσότητα της μπροστά στο μέγεθος της πίτας είναι πολύ μικρή και θεωρώ ότι αξίζει να την κρατήσετε.
- Μπορείτε να βάλετε επίσης αλλά τυριά (επιλογής σας). Αντί για μυζηθρα υπάρχει και η Ζεμυθα με 1% λιπαρα για super light αποτέλεσμα.
- Αν δεν θέλετε να ανοίξετε φύλλο μπορείτε να πάρετε και έτοιμο. (Ενημερωτικά τα φύλλα κρούστας έχουν τις λιγότερες θερμίδες).
- Σε γενικές γραμμές πάντα, 2-3 κομμάτια με extra σαλάτα είναι τέλεια για μεσημεριανό.
Add Comment