Πώς να φτιάξουμε ενα πρωινό χαμηλού γλυκαιμικού φορτίου;

Σε κάθε περίπτωση επιλέγω υδατάνθρακες με υψηλή περιεκτικότητα σε διαιτητικές ίνες (π.χ. φρυγανιές 100% ολικής ή κριθαρένια παξιμάδια ή ψωμί 100% ολικής).

Αν θέλω αλμυρό πρωινό, προσθέτω πρωτεΐνη και κάποιο φρούτο ολόκληρο για να μη χάσω τις ίνες του.

Ενώ αν θέλω γλυκό πρωινό π.χ. με μέλι ή μαρμελάδα, εστιάζω στα καλά λιπαρά. Όπως ταχίνι, ξηροί καρποί ή κάποιο άλλο βούτυρο ξηρών καρπών για να συμπληρώσω το πιάτο μου..
Φυσικά μπορώ να συνδυάσω ψωμί με ανθότυρο και μέλι και να εχω και πρωτεϊνούλα στο γλυκό μου πρωινό.

Με την προσθήκη λιπαρών και πρωτεΐνης αλλά και με την επιλογή υδατανθράκων ολικής, καθυστερώ τη γαστρική κένωση. Οι υδατάνθρακες περνούν στο λεπτό έντερο με καθυστέρηση, απορροφώνται πιο αργά, ανεβάζουν πιο αργά το σάκχαρο μου, το σάκχαρο πέφτει και πιο αργά και χορταίνω για περισσότερη ώρα.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *