ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Οι ατομικές συνεδρίες αφορούν μία ή περισσότερες συναντήσεις στο χώρο του NutriClinic στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να συζητήσουμε κάθε διατροφικό ζήτημα που σας απασχολεί.

ΔΟΜΗ ΑΡΧΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ

1. Ανάλυση σύστασης σώματος, με τον υπερσύγχρονο αναλυτή MC 780 της εταιρείας TANITA, πρωτοπόρου εταιρείας διαιτολογικού εξοπλισμού. Εδώ προσδιορίζονται, μεταξύ άλλων, το λίπος (συνολικά και τμηματικά), η μυϊκή μάζα, τα συνολικά υγρά και η κατακράτηση υγρών.

Για να προετοιμαστείτε κατάλληλα για τη συγκεκριμένη μέτρηση, δείτε εδώ.

2. Μέτρηση του Μεταβολικού Ρυθμού Ηρεμίας (Resting Metabolic Rate, RMR), όταν κρίνεται απαραίτητο, προκειμένου να προσδιορίσουμε με απόλυτη ακρίβεια τις καύσεις που κάνει το σώμα σας σε ηρεμία· με άλλα λόγια, αν έχετε αργό, γρήγορο ή φυσιολογικό μεταβολισμό.

Για να προετοιμαστείτε κατάλληλα για τη συγκεκριμένη μέτρηση, δείτε εδώ:

3. Λήψη σύντομου ιατρικού και φαρμακευτικού ιστορικού. Για το λόγο αυτό, καλό είναι να έχετε μαζί σας αποτελέσματα εξετάσεων του τελευταίου έτους (π.χ. γενική αίματος, λειτουργία θυρεοειδούς, βιοχημικές εξετάσεις, όπως λιπίδια, σάκχαρο, ουρικό οξύ, και όποια άλλη εξέταση κρίνετε χρήσιμη).

4. Λήψη ιστορικού σωματικού βάρους. Έπειτα συζητάμε μαζί την πορεία του σωματικού σας βάρους μέχρι σήμερα, προηγούμενες προσπάθειες για να πετύχετε το στόχο σας, σημεία που πήγαν καλά στην υλοποίηση της προσπάθειας αυτής, εμπόδια και περιορισμούς.

5. Λήψη εκτενούς διατροφικού ιστορικού. Ολοκληρώνουμε την ατομική προσέγγιση συζητώντας τη διατροφική σας συμπεριφορά, τι σας αρέσει και τι όχι, αλλά και τυχόν αλλεργίες, και λαμβάνουμε ανάκληση διαιτολογίου του προηγούμενου εικοσιτετραώρου, ώστε να κατανοήσουμε καλύτερα το προσωπικό σας πρόγραμμα ζωής και εργασίας και να σας προτείνουμε ένα πρόγραμμα ειδικά για εσάς.

6. Σχεδιασμός προγράμματος διατροφής και στοχοθεσία. Στο σημείο αυτό γίνεται ο σχεδιασμός του προγράμματος διατροφής το οποίο σας παραδίδεται την ώρα της συνεδρίας ή σας αποστέλλεται με email, αν χρειάζεται περισσότερη ανάλυση από εμάς. Επίσης, τίθενται αρχικοί στόχοι, σε επίπεδο διατροφής και άσκησης, μετρήσιμοι και ρεαλιστικοί, με σκοπό να ξεκινήσει η αλλαγή της διατροφικής συμπεριφοράς.

ΔΟΜΗ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ

Οι επόμενες συνεδρίες πραγματοποιούνται κάθε εβδομάδα, δεκαήμερο ή δεκαπενθήμερο, ανάλογα με τις ανάγκες σας, και περιλαμβάνουν:

1. Ζύγισμα και μία φορά περίπου το μήνα ανάλυση σύστασης σώματος

2. Αξιολόγηση στόχων

3. Συζήτηση δυσκολιών ή προβλημάτων κατά την εφαρμογή του προγράμματος

4. Αναπροσαρμογή προγράμματος και στόχων

Προγραμματιστε μια Συνεδρια