Σπιτική μαρμελάδα σύκο! Ιδανική για γλυκό πρωινό με φρυγανιές ολικής!

Ο μπαμπάς μου μου έφερε σύκα από το χωριό και επειδή είχαν αρχίσει να ωριμάζουν πολύ είπα να τα κάνω μαρμελάδα σύκο… Και ήταν μια πάρα πολύ καλή ιδέα τελικά!
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τα σύκα και αφαιρούμε τη φλούδα.
- Σκεπάζουμε τα σύκα με τη ζάχαρη και ραντίζουμε με το νερό όπου τα αφήνουμνε για περίπου 1 ώρα.
- Έπειτα τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά και μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε λίγο.
- Πρόσθετουμε την κανέλλα και τα γαρύφαλλα.
- Ελέγχουμε να μην κολλήσει και αφήνουμε στη φωτιά περίπου 30 με 40 λεπτά.
- Στο τέλος ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού, αφήνουμε να πάρει 1 βράση ακόμα και σβήνουμε.
- Αφήνουμε 30 λεπτά και ύστερα τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα. .
Υλικά
- 1 κιλό Σύκα
- 300γρ Καστανή ζάχαρη
- 2 Ξυλάκια κανέλλας Κεϋλάνης
- Ξυλάκια γαρύφαλλο
- 1 Λεμόνι
- 1/2 φλιτζ. Νερό
Διατροφικά tips:
- 1 φρέσκο σύκο δίνει 43 θερμίδες και 2 γρ φυτικών ινών.
- Τα σύκα περιέχουν κυρίως διαλυτές ίνες που μειώνουν την κακή χοληστερόλη και βοηθούν στη ρύθμιση του σακχάρου.
- Περιέχουν πρεβιοτικά που υποστηρίζουν τα ήδη υπάρχοντα καλά βακτήρια στο έντερο.
- Έχουν ουσίες με φυσικά υπακτική δράση (άπεπτους υδατάνθρακες και άλλα) βοηθώντας ακόμη περισσότερο τη δυσκοιλιότητα.
- Περιέχουν πολύ περισσότερες πολυφαινόλες, δηλαδή ισχυρά αντιοξειδωτικές ουσίες, σε σχέση με το τσάι η το κόκκινο κρασί.
Αναλυτική συνταγή στο @cretangastronomy.gr
Add Comment