Το “Μελαχροινό”

Αυτή τη συνταγή την έκανε πολύ συχνά η γιαγιά μου, έπειτα η μαμά μου και τώρα και εγώ. Τη μοιράζομαι μαζί σας ώστε να την κάνετε και εσείς..
Είναι ένα πολύ απλό κέικ που μπορείτε να κάνετε στα παιδάκια σας, αντί να τους αγοράζετε έτοιμα, τυποποιημένα γλυκά.
**Όταν φτιάχνετε γλυκά να θυμάστε να φτιάχνετε μικρές ποσότητες ώστε να μην μπαίνετε στον πειρασμό συνεχώς.

Υλικά (για το τετράγωνο ταψί του φούρνου)

  • 1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι του νερού πετιμέζι
  • 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη (+ 1-2 κουταλιές της σούπας)
  • 2 ποτήρια του νερού νερό
  • 1 ποτήρι του νερού χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κουταλιά της σούπας σόδα (διαλυμένη στο χυμό)
  • Κανελογαρύφαλα τριμμένα (αρκετά)
  • ½ φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου 1 κιλό)

 Εκτέλεση

  1. Σε μία λεκάνη ρίχνουμε ένα – ένα όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά με το χέρι (δεν χρειάζεται μίξερ)
  2. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί.

* Η ζύμη είναι ρευστή όπως του κέικ

  1. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 45΄- 50΄λεπτά περίπου.

 –> Συνοδέψτε το με 1 κούπα καφέ ή τσάι κάποιο χαλαρό απόγευμα… Αν το φτιάξετε φάτε έως 2 κομμάτια (σε διαφορετικές μέρες)

Περίπου 300 θερμίδες/ κομμάτι

Καλή Επιτυχία….!