Έφη Κολοβέρου

Κλινική Διαιτολόγος, MMedSci, PhD

Η Έφη Κολοβέρου είναι Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Διδάκτωρ του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, με εξειδίκευση στην Παχυσαρκία και το Διαβήτη. Η Έφη γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πύργο Ηλείας και το 2010 αποφοίτησε 1η από το Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

Σταδιοδρομία

Συνέχισε τις σπουδές στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, από όπου απέκτησε Μεταπτυχιακό δίπλωμα με εξειδίκευση στον Έλεγχο του Στρες και την Προαγωγή της Υγείας, με έμφαση στην επίδραση του στρες στη διατροφική συμπεριφορά και το διαβήτη τύπου 2.

Το 2013 πήρε υποτροφία από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Μελέτης του Διαβήτη, με στόχο την μετεκπαίδευσή της στη διατροφική διαχείριση του διαβήτη στο μεγαλύτερο διαβητολογικό κέντρο στον κόσμο, το Joslin Diabetes Center της Ιατρικής Σχολής Harvard στη Βοστόνη. Εκεί, παρακολούθησε τη διεξαγωγή ενός καινοτόμου προγράμματος εκπαίδευσης ασθενών με διαβήτη. Σκοπός ήταν η υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών και την αυτορρύθμιση του σακχάρου τους. Παράλληλα, εκπαιδεύτηκε στη ρύθμιση του διαβήτη κύησης. Η εμπειρία που απέκτησε στο ήταν καίριας σημασίας για την επαγγελματική της πορεία στη συνέχεια.

Το 2017 ολοκλήρωσε και τις διδακτορικές της σπουδές στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο στην επιδημιολογία του διαβήτη τύπου 2. Η διατριβή της είχε τίτλο: Διερεύνηση της συσχέτισης κοινωνικοοικονομικών, συμπεριφοριστικών, διατροφικών, κλινικών και βιοχημικών παραμέτρων με την ανάπτυξη και διαχείριση του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2: δεκαετής επανέλεγχος της μελέτης ATTICA. Στο πλαίσιο των διδακτορικών της σπουδών, η κυρία Κολοβέρου παρουσίασε τη δουλειά της σε συνέδρια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό με αναρτημένες ή προφορικές ανακοινώσεις, για τις οποίες έχει βραβευτεί επανειλημμένα. Επίσης, έχει ασχοληθεί με τη συγγραφή κεφαλαίων σε βιβλία διατροφής και συχνά συμμετέχει ως ομιλήτρια σε διατροφικές ημερίδες και συνέδρια διατροφής.

Η κα. Κολοβέρου έχει βραβευτεί για την ακαδημαϊκή της πορεία (ίδρυμα Λάτση, ΙΚΥ), ενώ κέρδισε και το 1ο βραβείο με τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα Tooltips στην Αυστρία (Tools targeted on Obesity Intervention and Prevention Strategies on Efficient and Sustained Implementation). Επίσης, έχει εργαστεί ως επιστημονικός συνεργάτης σε ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα πρόληψης της παιδικής παχυσαρκίας και ως καθηγήτρια μεταβολισμού στο Aegean College (τμήμα Διαιτολογίας). Είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων Διατροφολόγων, της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Μελέτης του Διαβήτη και της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης.
Σήμερα είναι ιδιοκτήτρια και υπεύθυνη του Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης και Εκπαίδευσης NutriClinic στο κέντρο της Αθήνας. Με την ομάδα της πλέον αναλαμβάνουν πλήθος περιστατικών με έμφαση στην ρύθμιση του σωματικού βάρους και του διαβήτη. Από το 2019 είναι πολύ ενεργή και στα social media, παρέχοντας δωρεάν διατροφική εκπαίδευση μέσω βασισμένων σε αποδείξεις, εκπαιδευτικών Instagram posts, video στο YouTube και υγιεινών συνταγών.